söndag 17 augusti 2008

17 augusti - Här ett smakprov hanna...

...av min sk. bok jag skriver (som aldrig kommer bli klar). Ja du ville ju läsa så.

Den handlar i alla fall om fyra "kidz" (Linus, Johanna, Viktor och Klara) som alla åker på semester till Skåne. Där lär dem känna varandra.

Here it goes: OBSOBS: Detta stycke är inte helt klart.

Viktor satt i en solstol ute i den stora gemensamma trädgården utanför radhuset i Skåne där han och hans föräldrar semestrade. Han hade ett glas saft i ena handen, hörlurar i öronen och han satt en bra bit ifrån skuggan av radhuset. I radhuset fanns tio små lägenheter med ett litet kök, ett ännu mindre sovrum och ett minimalt badrum (med en pytteliten dusch).
Utanför varje lägenhet fanns en liten uteplats och utanför det fanns den stora gemensamma trädgården där Viktor nu satt och lyssnade på musik i sin iPod.
Han hade märkt att än så länge var det faktiskt ingen här utom han själv och hans mamma och pappa. Det verkade ganska dött här nere i Skåne faktiskt.
Han blundade ett par sekunder och när han öppnade ögonen igen fick han syn på en kille som släpade en ganska sliten väska, som såg ut som om den skulle gå sönder vilken sekund som helst, över gräsmattan mot den bortersta lägenheten i radhuset. Viktor märkte att även killens kläder och gitarrfodralet han bar över axeln var väldigt slitna och han undrade om killen hade dåligt med pengar. Inte för att han dömde någon för det, killen såg väl rätt så schysst och förutom att hans kläder var lite slitna var de väldigt snygga. Han hade ett par ganska tighta mörkröda jeans och en röd- och vitrandig cardigan med en vit skjorta under.
I samma ögonblick kollade killen upp och fick syn på Viktor, som satt i sin solstol i bara limegröna badbyxor. Viktor nickade lite mot honom och killen nickade tillbaka, lite tveksamt, men inte oartigt. Viktor slöt ögonen och när han öppnade dem nästa gång hade killen försvunnit in i en av lägenheterna.”Skönt att det finns någon här i alla fall”, mumlade han för sig själv och lutade sig tillbaka i solstolen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mkkkkkt bra
jag vill läsa näre är klart 8D/H.